Zalm olie: Alles wat je moet weten

Wist je dat zalm olie ontzettend populair is bij honden en katten? Of in ieder geval bij de baasjes van honden en katten? Het schijnt enorm gezond te zijn en daarbij goed voor je dieren. Op deze website beschrijven we al een hoop verschillende oliën.

De meeste oliën zijn voor mensen, maar in deze beschrijving zullen we de zalm olie specificeren op honden en katten, op de dieren die deze olie zeker goed kunnen gebruiken.

Op het internet zijn een hoop verschillende producten verkrijgbaar waarbij zalm olie een extract is of waarbij zalm olie is verwerkt in het product voor honden en katten. Zo kun je op bepaalde online websites een flacon met pompje kopen.

Het wordt ‘de meest ideale bescherming tegen zuurstof, vocht, licht en oxidatie’ genoemd. Het product is koud gepest vanuit duurzame en verse zalm. Daarnaast is zalm olie rijk aan omega 3 vetzuren.

Essentiële vetzuren

Ook, zoals andere oliën, bevat de olie EPA en DHA waarden. Maar wat betekent precies koud geperste zalm olie? Dan de essentiële vetzuren, die van belang zijn voor een lichaam en voor de gezondheid van jouw hond of kat, bewaard zijn gebleven bij de productie van het product. De olie is dus koud geperst vanuit verse zalm en bevat de essentiële vetzuren die nodig zijn.

Voor de rest is de zalm olie hoog geconcentreerd en dus zuinig in gebruik. Je hebt bepaalde oliën die vaak nog wel eens met andere oliën worden vermengd, bijvoorbeeld met een goedkopere visolie. Maar dat is met zalm olie vaak niet het geval.

Al moet je altijd wel opletten waar en hoe je zalm olie koopt, online of juist in een speciale winkel? Als je hond of kat behoefte heeft aan de ideale combinatie van vetzuren, dan is zalm olie zeker een absolute aanrader.

Stofwisseling en immuunsysteem

Maar waar zorgt de zalm olie eigenlijk precies voor als je het aan je hond of kat geeft? Het ondersteunt de verbetering en het optimaal behouden van de huid en vacht, maar ook de stofwisseling van het dier en daarbij het immuunsysteem, zodat je kat of hond zo lang mogelijk in leven blijft natuurlijk.

Maar gelukkig doet de zalm olie nog veel meer, zoals een gunstige invloed hebben op de hart – en bloedvaten, meer eetlust creëren, maar ook voor het afweersysteem, vertering, gewrichtsfuncties en verlaging van de waarde van urine. Genoeg in ieder geval om zalm olie eventueel in huis te halen voor je hond of kat.

      eHealthy
      Logo
      Enable registration in settings - general