Acai bessen: Waarom is dit een superfood?

Misschien heb je al eens iets vernomen over een bepaald soort bessen, zoals de vlierbessen of de acai bessen? Op deze website vind je allerlei beschrijvingen van vitaminen, superfoods en supplementen, maar je vindt hier dus ook beschrijvingen van bessen.

Vaak kun je met bessen veel meer dan je wist. Wat dacht je van het maken van een shake en verschillende, andere recepten die extra smaakvol worden door het gebruik van bessen.

Op deze pagina vertellen we je graag meer over Acai bessen. Dit is een speciaal soort bes en weer een ander soort dan de vlierbessen van de vlierbloesem. Wat je misschien niet wist, maar acai bessen worden vaak toegevoegd aan een speciaal soort acai bessen dieet.

Als je dus wilt afvallen, dan zijn acai bessen een handige toevoeging eventueel op dat dieet. De acai bes wordt de afgelopen tijd dus een ‘super bes’ genoemd. Zelfs Oprah raadt het aan om deze acai bes te eten.

Speciale super bes

De acai bes kun je in verschillende vormen tot je nemen. Je kunt ze vers of bevroren bestellen, via een gezondheidswinkel in Nederland of op het internet. Uiteindelijk kun je de acai bes mengen in yoghurt, een shake of een speciale smoothie.

Maar de acai bes is ook te vinden in een sapje of in een capsule. Het is maar net de vraag hoe jij de speciale acai bes tot je wilt nemen en wat jij het lekkerst vindt. Maar nu is natuurlijk wel de vraag waarom die acai bes zo gezond is. Wat zit er precies in de acai bes?

Er zijn dus een hoop voordelen, al zijn nog niet alle voordelen van de acai bes officieel bewezen uit onderzoek, maar toch geloven veel mensen in het feit dat alle voordelen van de acai bes kloppen en waar zijn.

De bes bevat toch een hoop voedingsstoffen die je helpen bij de werking van je lichaam en je gezondheid, zoals ijzer en calcium, maar ook verschillende vitaminen, zoals B1, C, D en E. Eiwitten, vezels, gezonde vetten en antioxidanten.

Genoeg gezonde vitaminen en voedingsstoffen dus in de acai bes. Wellicht is dat ook wel de reden waarom de acai bes zo populair is bij verschillende diëten.

Wil je meer informatie over de acai bes? Dan kun je altijd contact met ons opnemen of via deze website even een berichtje sturen. Wellicht kunnen we je vraag over de gezonde acai bes dan beantwoorden.

      eHealthy
      Logo
      Enable registration in settings - general