Tulsi: Alles wat je wilt weten

In Nederland doen mensen het veel: thee drinken. Misschien niet zo veel als het drinken van koffie, maar ondertussen is thee drinken ook wel heel populair. Lekker tijdens de lunch of na het eten bijvoorbeeld en goed voor de keel.

Gelukkig worden er steeds vaker theesoorten ontdekt die niet zo standaard zijn als de gewone theesoorten, zoals rooibos bijvoorbeeld. Tulsi is daar een voorbeeld van. Het is een Indiase, heilige basilicum, een bijzonder soort kruid.

De afgelopen jaren wordt het steeds vaker gebruikt in India, maar ook in andere landen, zoals Nederland, omdat het blijkbaar een zeer geneeskrachtige werking heeft.

We hebben speciaal voor jou op een rijtje gezet waar de Tulsi thee goed voor is. Allereerst: het kan zo zijn dat je bijvoorbeeld weinig energie hebt, dat je niet zo veel zin hebt om bepaalde dingen te doen en dan is het dus verstandig om naar iets op zoek te gaan waar je genoeg energie van krijgt.

Energie verhogende kwaliteiten
Tulsi zorgt voor energie verhogende kwaliteiten. Je zal je dus zeker beter gaan voelen en je zult dus ook zeker meer energie ervan krijgen. Maar wat kunnen we je verder nog over tulsi thee vertellen? Gelukkig nog genoeg interessante dingen, zoals dat tulsi rijk is aan anti oxidanten.

Heb je naast weinig energie bijvoorbeeld ook veel stress. Misschien gaat het wel niet goed op je relatie of binnen je werk, dan is het fijn om iets te gebruiken waarbij je minder stress krijgt.

Tulsi thee is daar een goed voorbeeld van, het heeft namelijk stress verminderende eigenschappen in zich, waardoor je zeker snel minder stress zult ervaren. Voor de rest is tulsi thee ook nog eens een krachtig adaptogeen en is het goed voor zowel de keel – als luchtwegen. Als je daar bijvoorbeeld last van hebt, dan is het goed om tulsi thee te drinken.

Zuiveren van het lichaam
Thee is in ieder geval goed voor de keel natuurlijk, maar deze tulsi thee is misschien nog wel extra bijzonder. Daarnaast; als je lichaam bijvoorbeeld toxische stoffen in zich heeft, dan zuivert het lichaam deze stoffen dankzij tulsi thee.

Ook als je koorts zult hebben of bepaalde ontstekingen, dan kan tulsi thee daarbij helpen. Eigenlijk zijn er dus zeker genoeg redenen en mogelijkheden om tulsi thee te drinken en te gebruiken.

      eHealthy
      Logo
      Enable registration in settings - general