Lysine – Alles wat je moet weten over Lysine

Heb je al wel eens gehoord van lysine? De kans bestaat, sterker nog: de kans is heel groot dat je op deze website termen tegen komt waar je nog nooit van hebt gehoord. Je hebt natuurlijk vast wel van vitamine B gehoord en soorten vitamine B, zoals vitamine B8 of B5, maar heb je ook al eens gehoord van lysine?

Op deze pagina vertellen we je graag veel meer over lysine, wat het precies is, wat het met je doet en hoeveel je lichaam er van nodig heeft.

Lysine valt onder de aminozuren. Mensen en dieren maken zelf geen lysine aan en moeten daarom lysine binnen krijgen vanuit voeding, al zijn er ook verschillende supplementen voor in de aanbieding om lysine binnen te krijgen. J

e kunt bijvoorbeeld bij winkels als De Tuinen gemakkelijk aan lysine komen. Al geven wij via deze website ook verschillende mogelijkheden en tips om lysine te verkrijgen. Maar wat doet lysine precies met je lichaam en waarom heb je het nodig?

Vlees, zuivel en peulvruchten
Allereerst is het misschien handig om te zeggen waarin lysine voorkomt. Lysine komt voor in vlees, zuivel producten en peulvruchten. In vlees zitten in ieder geval veel vitaminen die altijd goed voor je zijn en lysine is daar een onderdeel van.

Lysine wordt bijvoorbeeld ook gebruikt door bodybuilders, omdat lysine voorkomt in bepaalde krachtdrankjes met ook andere aminozuren. En dat bevordert weer de spieren van bodybuilders, waardoor zij die krachtdrankjes drinken en dus ook meer lysine binnen krijgen dan gemiddeld.

Er zijn ook bepaalde drankjes en voedingsmiddelen waarop staat dat lysine het krijgen van herpes tegen gaat of het behandelen van je koortslip.

Maar hier is nog geen bewijs voor, waardoor we niet officieel kunnen zeggen wat de uitwerkingen of juist bijwerkingen zijn van het gebruik van lysine. Je weet nu in ieder geval wel waar lysine verkrijgbaar is.

Mocht je nog vragen hebben over lysine of over andere vitaminen, supplementen of superfoods, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Verschillende termen

We hebben een website met een verzameling van verschillende termen en van een hoop heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord. Daarom is het uiteraard altijd goed om je via deze website te laten informeren en uiteindelijk zelf te bepalen en te weten wat goed voor je is.

Uiteindelijk is het ook belangrijk dat je dat zelf doet en dat je weet wat de werking is van bepaalde stoffen die je binnen krijgt en daarbij bepaalde vitaminen, supplementen en superfoods.

      eHealthy
      Logo
      Enable registration in settings - general