Vitamine B5 Pantotheenzuur

Misschien heb je al gehoord en gelezen over de verschillende vitamine B die er zijn. Op deze website kun je over de verschillende soorten van vitamine B lezen. Zoals vitamine B11, B8, B6, maar dus ook vitamine B5 Pantotheenzuur.

Vroeger dacht men dat er maar één vitamine B was. Maar na een hoop onderzoek bleek het dus zo te zijn dat er verschillende soorten waren die binnen vitamine B vielen, maar dus wel verschillende waren, zoals vitamine B Pantotheenzuur.

Op deze website vertellen we je graag veel meer over alle soorten supplementen en superfoods die er zijn, maar we vertellen je op deze pagina ook graag meer over vitamine B5 Pantotheenzuur. Elk soort vitamine is ergens goed voor, voor in je lichaam.

Als je de juiste hoeveelheden microgram dagelijks binnen krijgt, dan kun je weer gezonder leven natuurlijk. Met meer energie. Ook vitamine B5 Pantotheenzuur is ergens voor in je lichaam, maar waar precies voor en hoeveel heb je ervan nodig en waar zit het in? In deze beschrijving lees je het.

Afbraak eiwitten, vetten en koolhydraten
In jouw lichaam bevinden zich eiwitten, koolhydraten en vetten. Het is belangrijk dat deze worden afgebroken, zodat je lichaam goed kan functioneren. Vitamine B5 Pantotheenzuur draagt daar aan bij, zodat dat op een zeer natuurlijke manier kan gebeuren.

Ook zorgt B5 voor extra voorziening qua energie. Al zijn er wel veel meer verschillende soorten vitamine B die er voor zorgen dat je meer energie hebt in je lichaam en jij je dus automatisch beter en goed voelt. Maar gelukkig zijn we er nog niet.
B5 zorgt ook voor de vorming van een aantal hormonen – of het bevordert in ieder geval dat proces plus het draagt ook bij aan het functioneren van een goed zenuwstelsel.

En dan is de vraag natuurlijk: waar zit het in? B5 is gelukkig in veel voedingsmiddelen terug te vinden, waardoor je het in ieder geval vaak en snel binnen krijgt. Vitamine B5 vind je in vis, vlees, maar ook in eieren, melk, andere melkproducten en in aardappelen en natuurlijk in groente en fruit.

Dagelijkse hoeveelheid
Genoeg soorten voeding waarin je dus vitamine B5 kunt vinden. Dan is er natuurlijk ook nog de vraag: hoeveel heb je ongeveer nodig om in ieder geval genoeg binnen te krijgen in je lichaam? Net zoals voor B8 is er voor B5 geen dagelijkse hoeveelheid vastgesteld.

Wel kun je altijd een schatting maken op basis van AI, deze afkorting staat voor Adequate Inneming. Deze aanbeveling hanteert het voor mannen en vrouwen tussen de 19 en 50 jaar en de dagelijkse hoeveelheid is hierin vastgesteld op vijf milligram.

      eHealthy
      Logo
      Enable registration in settings - general