Levertraan: Alles over deze olie

Heb je wel eens van levertraan gehoord? Vast wel! Het klinkt misschien een beetje vreemd – levertraan – maar het is een goede, gezonde olie. Het wordt gewonnen uit de lever van kabeljauw en schelvis en het wordt ook nog gewonnen uit een paar andere vissen uit de familie van kabeljauw vissen. Misschien herken je levertraan niet zodanig als levertraan olie, maar er zijn wel een hoop levertraan capsules.

Dit zijn van die gele, wat doorzichtige capsules die je open kunt knijpen en binnenin zit dan levertraan. Het zijn wat grote pillen, maar je kunt ze wel in één keer innemen en het zorgt voor een hoop positieve effecten op je gezondheid en je lichaam.

Als je levertraan gaat bestellen of levertraan wilt innemen, dan moet je natuurlijk weten wat levertraan precies bevat en wat je op een positieve manier binnen kunt krijgen.

Vitaminen en omega vetten

Grote hoeveelheden van vitamine A, D en omega 3 vetten vind je terug in levertraan olie. De perfecte verhouding van tien op één is in levertraan te vinden als het gaat om vitamine D en A. Het mooie hiervan is dat het goed samen werkt en daardoor extra goed voor je is.

Maar waar is vitamine D en A eigenlijk goed voor? Mocht je trouwens meer willen weten over andere vitaminen, zoals vitamine B en verschillende onderdelen van vitamine B. Ook daarover kun je meer op deze website vinden in verschillende beschrijvingen.

Maar we vertellen we je ook graag wat vitamine A en D zo belangrijk en gezond maakt. Voor de schildklier, de lever, de ogen en de huid, daar is vitamine A in ieder geval erg goed voor en zo’n beetje alles is belangrijk qua vitamine D. Dus je lichaam heeft altijd vitamine D nodig om goed te kunnen functioneren en daarbij is het dus ook handig dat je levertraan olie kunt consumeren.

Essentiële vetzuren

Nu wil je natuurlijk ook weten wat omega 3 vetten zijn en waar dat goed voor is. Het is een essentieel vetzuur, zoals er wel meer essentiële vetzuren zijn. Je lichaam kan het niet zelf aanmaken, maar je lichaam heeft het wel nodig – onder andere voor je hersenen.

Daarmee is het dus ook fijn dat je omega 3 vetten binnen krijgt door de levertraan olie. Voor je cholesterol en je hart – en bloedvaten zijn deze componenten enorm belangrijk om binnen te krijgen en binnen te hebben. En dat maakt levertraan olie dus zeer gezond en goed voor je.

      eHealthy
      Logo
      Enable registration in settings - general