Vitamine B8 Biotine

Er zijn verschillende soorten vitamine B. Vroeger dacht men dat er alleen één vitamine B bestond, maar al snel bleek na veel onderzoek dat dit niet het geval is. Je hebt vitamine B11, B8, B5 en andere soorten vitamine B. Er bestaat dus ook een vitamine B8 Biotine.

En op deze pagina vertellen we je graag meer over vitamine B8 Biotine. Op deze website kun je trouwens veel meer informatie vinden over allerlei soorten supplementen, vitaminen en superfoods.

Zo hoef je niet meer verder te zoeken en heb je een handige website waar alle beschrijvingen van vitaminen, superfoods en supplementen bij elkaar staan. De opbouw en de afbraak van koolhydraten en eiwitten plus de productie van vetzuren.

Op deze punten speelt vitamine B8 Biotine een belangrijke rol die dat zeker kan stimuleren. Eigenlijk de voorziening van energie. Simpel gezegd: als je vitamine B8 Biotine slikt, dan kun je meer energie er van krijgen en daardoor voel jij je al snel weer beter natuurlijk.

Gezonde huid en gezond haar
Maar gelukkig zorgt vitamine B8 Biotine nog voor meer extra positieve dingen, zoals een goed functionerend zenuwstelsel, gezonde huid én gezond haar. Maar waar zit het eigenlijk in, waarin komt het voor? In veel verschillende voedingsmiddelen, zoals sojaproducten, noten, melk, maar ook pinda’s. Het is natuurlijk altijd de vraag hoeveel je nodig hebt van vitamine B8 Biotine, maar van vitamine B8 is geen ADH vastgesteld.

En de afkorting ADH staat voor Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Voor een hoop supplementen en vitaminen is een bepaalde hoeveelheid vastgesteld die je dagelijks zou moeten hebben, maar voor vitamine B8 Biotine niet dus.

Wel is er voor Biotine een bepaalde hoeveelheid vastgesteld en dat is voor baby’s (nul tot vijf maanden) ongeveer vier microgram per dag. Maar hoe zich die precies laat vertalen naar volwassenen en de nodige hoeveelheid vitamine B8 Biotine is dus lastig te zeggen.

Eventuele vragen
Al is er op basis van die eerdere vaststelling wel een soort bepaalde hoeveelheid voor volwassenen vastgesteld en dat is 40 microgram per dag.

Al zijn er genoeg voedingsmiddelen waarbij vitamine B8 Biotine wel in voorkomt, waardoor de kans altijd wel groot is en zeker dus ook aanwezig is dat je gewoon de nodige, dagelijkse hoeveelheid binnen krijgt. Dit komt natuurlijk ook door het feit dat de hoeveelheid die je nodig hebt niet heel groot is.

Mocht je nog eventuele vragen hebben over vitamine B8 Biotine, dan kun je altijd contact met ons opnemen via onze website of via ons contactformulier. We helpen je graag, zodat je weet waar je aan toe bent op het gebied van voeding.

      eHealthy
      Logo
      Enable registration in settings - general