Palm olie: Waarom is dit een superfood

Er zijn tal van soorten oliën die goed zijn voor je huid, goed zijn voor je lichaam en die goed zijn voor je gezondheid. Op deze website vind je al een hoop beschrijvingen van verschillende supplementen, superfoods en vitaminen, maar je vindt op deze website ook een hoop beschrijvingen over verschillende soorten oliën die er zijn, zoals palm olie.

Wil je meer weten over amandel olie, zalm olie of oregano olie bijvoorbeeld? Ook daarover kun je meer vinden op deze website.

Op deze website willen we je in ieder geval meer vertellen over palm olie, de uitwerkingen van de palm olie en waarom het zo goed voor je is – dat vertellen we je graag. Misschien kunnen we je op deze pagina een hoop dingen vertellen over palm olie die je nog helemaal niet wist.

Wist je bijvoorbeeld dat palm olie een olie is uit de palmvrucht? Volgens het Voedingscentrum zijn er vijf schijven en palm olie behoort tot één van die vijf schijven, de vierde schijf.

Olie uit de palmvrucht
Dat zegt dus in ieder geval al dat het gezond is en dat je lichaam het nodig heeft. Er zijn uiteraard een hoop verschillende olie soorten, maar de vraag is natuurlijk: wat is het verschil tussen palm olie en de andere soorten oliën?

Palm olie heeft iets wat andere oliën niet hebben en dat is dat palm olie meer verzadigd vet bevat dan andere olie soorten. Wel staat verzadigd vet ergens om bekend, namelijk dat te veel verzadigd vet niet goed is voor je gezondheid.

Maar dat wil natuurlijk nog niet direct alles zeggen over de palm olie, omdat palm olie toevallig meer verzadigd vet bevat dan andere oliën. Uit het vruchtvlees van de palmvrucht wordt dus palm olie gemaakt. Een voordeel van palm olie is dat palm olie wel één van de goedkopere olie soorten is.

Verzadigd vet zorgt overigens voor een hogere kans op hart – en vaatziekten. Voor de rest heeft het vruchtvlees van de palmvrucht een wat rodere kleur, maar dat komt natuurlijk door de vrucht zelf.


Op die manier vind je dus een hoop vitaminen in de palm olie die erg gezond voor je zijn. Via het internet zijn er talloze manieren hoe je aan palm olie kunt komen, maar er zijn ook genoeg winkels bij jou in de buurt die het verkopen. We hopen in ieder geval dat we je via deze website voldoende informatie erover hebben kunnen geven.

      eHealthy
      Logo
      Enable registration in settings - general