Ahorn siroop: Alles wat je moet weten

Ja, uiteraard ken je siroop wel. Maar vaak heeft siroop een gezonde naam. In de zin van: een hoop suikers als je het mengt met water. Vaak wordt dan ook het advies gegeven om geen siroop te drinken, maar heb je wel eens gehoord van ahorn siroop?

Dat is gelukkig een ander soort siroop. Dat is ook het voordeel van deze website. Je vindt een hoop beschrijvingen van vitaminen, supplementen en superfoods en die beschrijvingen zijn allemaal gebaseerd op positieve, goede supplementen om je leven, je gezondheid en je lichaam te kunnen verbeteren.

Maar waarom is die ahorn siroop dan zo gezond en goed voor je? Dat vertellen we natuurlijk graag, want gelukkig zijn er verschillende redenen voor waarom je ahorn siroop zou kunnen aanschaffen en zou kunnen gebruiken.

Het is dus een zoetmiddel en ahorn siroop heeft een smaak die een beetje aan karamel moet denken. Uit verschillende bomen in Noord-Amerika wordt de ahorn sap getapt. Op die manier wordt er ahorn siroop van gemaakt.

Zoete smaak van ahorn siroop
Het sap uit de bomen is nog niet zo zoet als de smaak van de ahorn siroop. Een groot deel van het vocht van het sap verdwijnt, waardoor er een bepaalde, zoetere smaak naar boven komt en dat wordt ahorn siroop.

In Nederland wordt het niet heel veel gebruikt, maar in Amerika zitten de pannenkoeken en wafels er vol mee. Toch wordt aangeraden om niet heel veel ahorn siroop te gebruiken, ook al is het een natuurlijk middel.

Het is uiteraard altijd de vraag waar je ahorn siroop moet aanschaffen en hoeveel je moet kopen. Het probleem is dat er niet één kwaliteitsgrens is van de siroop, waardoor het in de winkel nog wel eens kan verschillen qua welke siroop je koopt.

Toch bestaat er gelukkig een A-graad: het is verkregen van de eerste tap van de boom uit Amerika. Ook is er een volgende tap, dat is dan de B-graad en een C-graad met een iets meer donkere kleur. Deze laatste graad van ahorn siroop smaakt enorm meer naar karamel dan de andere siropen met de andere graden.

Gezondheid en effectiviteit

Let ook altijd even op als je ahorn siroop koopt of je wel de echte ahorn siropen koopt. Er zijn namelijk een hoop ahorn siropen ‘in omloop’, die worden verkocht als echte, maar niet geheel puur en natuurlijk. Voor de rest bevat ahorn siroop ongeveer evenveel calorieën als geraffineerde rietsuiker. Zodat je ongeveer een beeld hebt van de heerlijke ahorn siroop met de zoete smaak.

      eHealthy
      Logo
      Enable registration in settings - general