Tryptofaan – Alles wat je moet weten over Tryptofaan

Heb je al wel eens van aminozuren gehoord? Tryptofaan is een aminozuur, net zoals lysine een aminozuur is. Als je meer zou willen weten of lezen over aminozuren, dan kun je op deze website terecht. We vertellen je graag per vitamine, supplement of superfood wat het precies inhoudt, wat het betekent of wat het met je lichaam doet. Dat vertellen we je ook graag over het volgende aminozuur, namelijk tryptofaan.

Tryptofaan komt onder andere voor in krachtdrankjes die gebruikt worden door bodybuilders die aan krachttraining doen natuurlijk.

Tryptofaan zit dan in het drankje onder een verzameling van verschillende aminozuren. Maar wat is tryptofaan precies op zichzelf, losstaand van de aminozuren?  Wat je misschien niet zou weten, maar men zegt dat tryptofaan zorgt voor een betere stemming en dat het depressie klachten mindert.

Depressies of somberheid

Of dit echt zo is, dat is nooit wetenschappelijk bewezen, maar het is wel een feit dat tryptofaan veel wordt verkocht gebaseerd op het feit dat het zou helpen bij depressieve of sombere klachten.

Tryptofaan zou namelijk worden omgezet door een bepaald stofje en dat stofje zorgt weer voor het ‘gelukstofje’ serotonine. Tryptofaan is dus een traditioneel aminozuur en behoort tot de twintig aminozuren ongeveer die er zijn.

De aminozuren komen al standaard in je lichaam voor, maar soms is het ook goed om juist een aminozuur als tryptofaan in te nemen als je het gevoel hebt dat je dit extra nodig hebt. Maar de belangrijke vraag die goed is om te stellen: in welk eten komt tryptofaan voor, waar zit tryptofaan allemaal in?

Zo weet je ook een beetje welke voedingsmiddelen je moet kopen of gebruiken, eten, om te weten dat je tryptofaan binnen krijgt voor extra energie bijvoorbeeld of eventuele, mindere depressieve klachten.

Verschillende voedingsmiddelen
Tryptofaan komt voor in bananen, melk, chocolade en kikkererwten. Als je dus meer tryptofaan binnen zou willen krijgen, dan weet je vanaf nu dus dat je één van de bovengenoemde voedingsmiddelen in zou moeten nemen.

Als je nog andere vragen hebt over tryptofaan, een andere aminozuur of over andere voedingsmiddelen, supplementen en superfoods: je kunt altijd contact met ons opnemen via deze website, omdat we je graag het één en ander vertellen over alle soorten die er zijn en veel onbekende soorten die misschien wel goed zouden kunnen zijn voor je lichaam.

      eHealthy
      Logo
      Enable registration in settings - general