Vlierbessen: Waarom is dit een superfood?

Het eten van bessen is ontzettend gezond. Dat wist je misschien al wel, maar weet je ook al meer over vlierbessen? Er zijn natuurlijk ook andere soorten bessen zoals Acai bessen bijvoorbeeld, maar met vlierbessen krijg je een hoop vitaminen binnen die erg handig zijn om binnen te krijgen in je lichaam. Wil je precies weten wat en wil je meer weten over vlierbessen?

Lees dan vooral deze pagina verder of bekijk onze website voor meer informatie en andere mogelijkheden wat betreft vitaminen, supplementen en superfoods. Er zijn een hoop minder natuurlijke supplementen of energy bars bijvoorbeeld, maar vlierbessen zijn erg natuurlijk. Daarbij zijn er een hoop variaties te bedenken op voeding inclusief vlierbessen.

We geven je graag de verschillende recepten. Zo kun je én ook nog eens afvallen én daarbij ook nog eens heel gezond eten. Om een tip te geven: je zou bijvoorbeeld speciale kruidenboter kunnen maken met vlierbessen. Eigenlijk maak je kruidenboter van eetbare bloemen en dat meng je door de zelfgemaakte kruidenboter.

Verschillende recepten

Maar gelukkig zijn er nog veel meer recepten te bedenken en te vinden met vlierbessen. Wat dacht je van het maken van jam? Natuurlijk is het maken van jam met bessen niet zo bijzonder, maar jam met vlierbessen. Ja, dat is wel bijzonder, omdat de smaak extra bijzonder is. De smaak van vlierbloesem is in ieder geval erg smaakvol. En die smaak komt dan ook weer enorm terug bij de zelfgemaakte jam die je op een lekker broodje kunt smeren.

Door het toevoegen van bijzondere ingrediënten kun je het eten natuurlijk smaakvoller, maar ook gezonder maken. Eén van die manieren om het smaakvoller en gezonder te krijgen is dus om vlierbessen te mengen in de gerechten die je maakt.

Maar zelfs voor in de zomer zijn er genoeg recepten te bedenken met vlierbessen. Wat dacht je van vlierbessen siroop? Op het internet zijn meerdere recepten te vinden en ook zelf te bedenken met vlierbessen en de combinatie van siroop. Net zoals bij de jam, de siroop smaakt extra bijzonder door de vlierbessen.

Vlierbessen jam en siroop
Het geeft een extra dimensie aan de smaak en het is ook nog eens heel gezond en lekker. Dus redenen genoeg om op een gezonde manier aan de slag te gaan met vlierbessen en daar iets lekkers van te maken. Als je nog vragen hebt over eventuele, andere recepten voor vlierbessen, dan kun je altijd contact met ons op nemen en daar het één en ander over vragen. Dat is geen probleem!

      eHealthy
      Logo
      Enable registration in settings - general