Vitamine B11 Foliumzuur

Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt om meer te weten over supplementen en superfoods. Al deze supplementen hebben een beschrijving op deze website, zodat je weet waar je aan toe bent als je iets gebruikt. Zo is de vitamine B11 foliumzuur onderdeel van het vitamine B-complex. Lang geleden dacht men namelijk dat er alleen een vitamine B was. Na veel onderzoeken bleek dat helemaal niet zo te zijn.

Het tegendeel bleek waar te zijn. Er waren veel meer soorten vitamine B en elk speciale vitamine B heeft weer andere uitwerkingen en is weer op een andere manier goed voor je lichaam en goed voor je zelf. Alle B vitamines zijn vitamines die met water oplosbaar zijn. Vaak wordt een vitamine B voorgeschreven of aangeraden als je graag een vitamine met water wilt oplossen of innemen, al is dit natuurlijk bijzaak. Vitamine B11, maar wat is nu precies foliumzuur? We vertellen het graag.

Immuunsysteem en zenuwstelsel
Een goed functionerend immuunsysteem en een goed functionerend zenuwstelsel. Eigenlijk zijn dat de twee belangrijkste punten als het gaat om wat vitamine B11 foliumzuur kan doen.

Maar ook bij andere punten kan foliumzuur een belangrijke rol spelen, zoals bij de vorming van rode bloedcellen, het erfelijk materiaal (DNA), maar ook tijdens de zwangerschap een gezonde groei, daarbij kan vitamine B11 foliumzuur een positieve rol in spelen. Als je lichaam cellen deelt, dan verlaagt foliumzuur een hoop, zoals de kans op een open ruggetje bij de geboorte van een kind.

Voor de rest speelt foliumzuur ook een belangrijke rol bij het homocysteïnegehalte van het bloed. Als dit gehalte te hoog is, dan kun je eerder kans hebben op hart – en vaatziekten.

Vitamine B11 foliumzuur komt voor in verschillende groenten, volkoren producten en in fruit. Soms komt vitamine B11 foliumzuur ook voor in melk en andere melkproducten, maar dit komt wel minder vaak voor dan groenten en fruit.

Hoeveelheid foliumzuur
Het is natuurlijk altijd de vraag hoeveel je nodig hebt van een bepaald vitamine. Hoeveel heb je nodig van foliumzuur? Voor zowel vrouwen als mannen is het hetzelfde: driehonderd microgram. Voor de rest wordt er aan zwangere vrouwen aangeraden om een extra te supplement in te nemen tijdens de zwangerschap van 400 microgram om dit in balans te brengen van de hoeveelheid die je nodig hebt.

Als je nog vragen hebt over vitamine B11 foliumzuur, dan kun je altijd contact met ons opnemen en dan beantwoorden we uiteraard graag je vragen, zodat jij weet waar je aan toe bent.

      eHealthy
      Logo
      Enable registration in settings - general