Rauwe honing: Alles wat je moet weten

De beste suikervervanger is fruit, een suikervervanger die daarna snel het rijtje opvolgt van goede, positieve suikervervangers is honing, pure honing in dit geval. Geen suikers en zeker de honing die je kunt aanschaffen bij de natuurvoedingswinkel.

Maar wat dacht je van rauwe honing? Ook rauwe honing is enorm gezond met weinig suikers als handige suikervervanger. Honing is dus een enorme zoetmaker, maar wel één van de gezondste zoetmakers die er zijn. Als je rauwe honing vergelijkt met suiker, dan is het natuurlijk veel gezonder.

Daarbij is er een verschil met het feit dat de honing rauw is en daardoor geen suikers bevat die niet natuurlijk zijn. Rauwe honing is op die manier nog natuurlijker dan andere soorten honing. Als je een gerecht hebt en je wilt het gerecht wat zoeter maken, dan is het altijd verstandig om rauwe honing toe te voegen.

Let wel op dat je rauwe honing niet te warm moet krijgen, want dan verdwijnt de smaak die zoet is meer. Als het je lukt om de honing niet warmer te laten krijgen dan 37 graden, dan zit je goed. En dan blijf je de fijne, zoete smaak van de rauwe honing behouden.

Rauwe honing extra bijzonder
We vertellen je natuurlijk graag veel meer over rauwe honing, omdat rauwe honing gewoon bijzonderder en natuurlijker is dan gewone honing. Eigenlijk zijn er twee soorten van rauwe honing: je hebt crème honing en doorzichtige honing die allebei tot de categorie van de rauwe honing behoren.

Als je een honing hebt gemaakt en je laat die honing staan, dan wordt het troebel. Maar van troebel kan de honing naar doorzichtig gaan door het te verwarmen en er doorzichtige honing – een beetje – aan toe te voegen.

Honing moet je dus rauw eten om het niet warmer dan 37 graden te krijgen. Het voordeel daarvan is wel dat je alle gezonde ingrediënten binnen krijgt. Op deze manier heb je voordeel van de gezonde stoffen die je vindt in rauwe honing. Omdat het rauwe honing is, kun je een gezonde en natuurlijke cake maken zonder suikers. Zo weet je zeker dat iedereen op de verjaardag die cake zou willen eten, omdat het lekker weinig suikers bevat.

Andere suikervervangers

Wil je wellicht meer beschrijvingen vinden van andere suikervervangers? Bekijk dan vooral onze website, omdat we talloze beschrijvingen hebben van verschillende vitaminen, supplementen en superfoods, maar dus ook van verschillende suikervervangers, zoals rauwe honing of stukken fruit. Dat maakt onze website een rijke catalogus aan verschillende vitaminen, supplementen en superfoods, daar zijn we heel blij mee.

      eHealthy
      Logo
      Enable registration in settings - general