Cacao: Waarom is dit een superfood?

Je zou het misschien niet denken dat cacao goed voor je is, omdat het bijvoorbeeld in koffie zit, maar cacao op zichzelf kan heel goed voor je zijn. Op deze pagina lees je meer over cacao en je leest ook wat er precies in cacao zit en waar cacao overal in voor komt, naast koffie ook in chocolademelk bijvoorbeeld. Uiteindelijk vind je op deze website allerlei producten, vitaminen, supplementen en superfoods om je beter te voelen, gezonder en fijner in je lichaam.

Als wij cacao zeggen, misschien zeg jij dan niet meteen: oh ja, natuurlijk, al die voordelen die cacao heeft, dat wist ik uiteraard al. We begrijpen het heel goed als je misschien nog niet alle voordelen weet van cacao. Maar je bent niet voor niets op deze website en op deze pagina terecht gekomen, dus misschien weet je het wel en wil je juist meer informatie. Er zijn een hoop voordelen van (rauwe) cacao, het zijn onbekende, maar ongekende voordelen. En die vertellen we je uiteraard graag.

De smaak van cacao

Over één ding kunnen we het eens zijn: de smaak van cacao is heerlijk. Volgens mij kan niemand genoeg krijgen van cacao. De cacaoboon komt eigenlijk van een plant vandaan, maar veel mensen weten dat niet. Het stiekeme geheim van alle voordelen van de cacao zit dus ook een beetje verscholen in dat feit, dat de cacaoboon van een plant vandaan komt.

Nu komen we al snel bij de voordelen van cacao. In cacao zitten antioxidanten verstopt. Die je lichaam beschermen tegen een hoop, maar die vooral je lichaam tegen het verouderingsproces helpen.

CacaoDaarnaast is cacao ook goed voor je cholesterol en je bloeddruk, omdat allebei in peil en in balans te houden. Die antioxidanten kom je bijvoorbeeld ook vaak tegen in chocolade en dan wel in pure chocolade.

Cacao: de voordelen
Maar cacao is ook niets anders dan de stoffen daarvan in een puurdere vorm. Maar hoe zou je cacao dan het beste kunnen eten? Een goede manier is rauwe cacao eten, omdat hierbij het meeste wat je nodig hebt je binnen krijgt. Dat is een goed teken.

En je weet daarbij dus ook nog eens dat het gezond is. Mocht je nog vragen hebben over cacao of over de smaak ervan en hoe je het moet eten of hoeveel. Dan kun je altijd contact met ons opnemen en wij beantwoorden je vragen over cacao en de voordelen ervan graag.

      eHealthy
      Logo
      Enable registration in settings - general