Suikervervangers: Alles wat je moet weten over suikervervangers

Een alternatief voor suiker: dan kom je al snel terecht bij suikervervangers. Misschien wil je wel minder suiker hebben en wellicht kun je niet tegen suiker of moet je minderen met suiker. Wat de reden ook is – er zijn gelukkig suikervervangers.

Misschien zou je het niet verwachten, maar de meest natuurlijke suikervervanger is fruit. Er zit uiteraard in fruit suikers, maar dit zijn gezonde suikers in de zin van, geen geproduceerde suikers in snoep bijvoorbeeld.

Fruit is dus de beste suikervervanger die er bestaat als je niet zoveel suikers binnen wilt hebben. Als tussendoortje is fruit ook nog eens fijn en dan is het heel gemakkelijk om het gewoon even snel te eten en dan eet je ook nog eens iets wat gezond is en dat geeft je vast en zeker ook een goed gevoel. Fructose is bijvoorbeeld een ‘fruitsuiker’, dit wordt vaak onttrokken uit de vrucht van het fruit, waardoor het ook weer een geraffineerde suiker is.

Andere suikervervangers

De smaak van deze suikervervanger is dan zeker ook meteen heel zoet. Voor de rest kun je met gedroogde vruchten ook iets zoeter maken binnen je recept. Bijvoorbeeld het maken van een koekje of een taart, als je daarbij een suikervervanger als een gedroogde vrucht gebruikt, dan heeft dat ontzettend veel voordelen. Maar er zijn gelukkig nog talloze, andere suikervervangers, zoals pure honing bijvoorbeeld.

Als je een bezoekje brengt aan je plaatselijke natuurvoedingswinkel, dan zijn er zeker genoeg potjes met pure honing te vinden. Je krijgt dan zeker de suiker binnen die je nodig hebt en daarbij zijn deze vaak ook nog eens biologisch, dus genoeg voordelen.

Als je de honing in de supermarkt koopt, dan kun je het ‘gevaar’ oplopen dat er suikerwater aan de honing is toegevoegd. Wel is het belangrijk om te weten dat je suikerspiegel ervan stijgt, dus eet het ook weer niet te veel, zodat je een probleem krijgt met het eten van de pure honing als suikervervanger.

Eventuele vragen

Zijn er nog andere, positieve suikervervangers? Zeker! Wat dacht je van biologische stropen? Er zijn een hoop variaties aan stropen, zoals maïsmoutstroop, agavestroop, rijststroop, dadelstroop en ahoorn stroop. Dit zijn allerlei soorten biologische stropen die kunnen gelden als suikervervanger, net zoals pure honing of een heerlijk stuk fruit. Heb je een vraag of iets bijvoorbeeld een goede, positieve suikervervanger is of juist niet? Je kunt ons altijd een berichtje sturen en we beantwoorden je vragen graag.

Overigens zijn er op deze website een hoop beschrijvingen te vinden van andere vitaminen, supplementen en superfoods. De kans is dus heel groot dat er ook veel andere suikervervangers tussen zitten waar je meer over te weten kunt komen, zoals Afrikaanse mango bijvoorbeeld en andere soorten fruit.

Uiteindelijk is het een goede keuze als je bijvoorbeeld minder suiker wilt eten of juist gewoon minder suiker moet eten van de dokter om wat voor reden dan ook. Gelukkig vind je dus op deze website die beschrijvingen, zodat je weet waar je aan toe bent.

      eHealthy
      Logo
      Enable registration in settings - general